הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/3/2007 10:01:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  שאלה מאוד מעניינת....
נושא: שאלה מאוד מעניינת.... תאריך: 5/3/2007 10:01:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

התגובה האוטומטית שלי היתה "עזוב אותך מש"מ. במחירים האלה ולמטרותיך - קח ז"ק איכותי".
א ב ל ....

אופני הש"מ האלה מעניינים מאוד. המכלולים אינם רעים: בולמי זעזועים בסיסיים, אבל של חברות רציניות ומוכרות, ויתנו עבודה. בלמי דיסק מכאניים באיכות סבירה. לגבי ההילוכים: יש לכאורה "ירידה" במערכת ההילוכים, מ27 ל24, אבל טווח יחסי ההעברה האפשרי הוא זהה, וההבדל הוא בהפרש בין הילוך להילוך - הפרש שלא תרגיש בו ברכיבה. לעומת זאת, חלקי המערכת הם באיכות גבוהה (SHIMANO ALIVIO), שלא נופלת מאיכות המערכת בת 27 ההילוכים של הזוג השני.
הבולם האחורי במאבריק 4.1 הוא Xפיוז´ן גלייד R, מה שאומר שיש לו שליטה חיצונית על שיכוך החזרה. בכיונון נכון (מעט ניסוי וטעייה) הוא מאוד מצמצם בובינג, ומייעל את העברת הכוח. מיקום הציר המרכזי הוא מעט גבוה, מה שיגרום להקשחה קלה של המתלה בעת דיווש כוחני בהילוכים קלים (שזה טוב), וישפיע מעט מאוד על המתלה בהילוכים גבוהים.
הבולם הקדמי שלך (אמנם לא מצוין הדגם, אבל אני מניח שהוא הפשוט יותר) הוא בולם קפיץ שמן פשוט, שלפי אתר היצרן שלו יש לו אפשרות לנעילה (חשוב לXC), ושליטה פנימית על הריבאונד. בשבילים לא טכניים אין שום בעיה לנעול אותו, מה גם שיש לו מנגנון פריצה למקרה של מכה חזקה מאוד, כדי למנוע נזקים (לבולם ולשלדה).

בקיצור, באופניים האלה יש ויתור על דברים פחות חשובים (בעיני), לטובת השיכוך המלא.

צ´מע, דילמה....

אני עצמי החלפתי לאחרונה את אופני הש"מ שלי באופני ז"ק. לי זה עשה טוב, אבל אחד השיקולים היה רכיבה טכנית, ואפילו אגרסיבית. אני רוכב תמיד ממוגן, ועם קסדה מלאה (FF). הפחד מנפילות לא שיתק לי את הרצון להשתולל. הוא רק הפך אותי ליותר זהיר....
לגבי צמיגים רחבים לאופני הז"ק: אני בהחלט מאמין בצמיגים רחבים לאופני ז"ק, משום שזה נותן מעט שיכוך (שמעבר לפינוק, גם תורם לאחיזת השטח). אם בז"ק חפצת, בהחלט מומלץ. אם אתה עם ש"מ, תוכל לוותר על זה לטובת גלגול טוב יותר.

כמובן שכל זה לא עוזר לך להחליט, משום שסוג הרכיבה שלך אין שום בעיה עם אופני ז"ק טובים, ואופני הז"ק שהצגת בכל זאת עדיפים מעט מבחינת הרכיבים.

יום נפלא

חזרה לפורום