נושא: YETI 575 התרשמות ראשונה. תאריך: 5/10/2007 10:10:00 AM
מחבר/ת: ori lavee
את האופניים קבלתי לפני כמה ימים ובנתיים הספקתי לרכב פעמיים. (בעצם שלוש, אך את הרכיבה הראשונה אני לא מחשיב כי זו הייתה רכיבת כיוונים).
מה אהבתי:
1. זריזות מדהימה (עד כדי עצבנות) יחד עם תחושת ביטחון בזכות אחיזה מעולה. 2. איכות שיכוך יוצאת דופן, עם אפשרויות רבות לשליטה על רמת השיכוך On the fly. 3. 0 (אפס) בובינג (עד כמה שהצלתי לבדוק) בזכות משולש אחרוי מתוכנן נכון, יחד עם בולם מצויין (RP23) ושני "קופלונגים" מקרבון שמחברות את הצלע העליונה במשולש האחורי לשכך את המכות הקטנות. 4. בולם קדמי מדהים עם מהלך משתנה (TALAS RLC) מצב פתוח רוב הזמן (140,120) מצב סגור (100) בעליות (אפשר גם לנעול). 5. בולם אחורי מעולה (RP23) ניתן לכיוון בקלות רבה, מערכת PP עובדת נפלא. 6. גאומטריה נוחה ביותר לרכיבת AM, משדרת בטחון ויציבות ושליטה מקסימאלית.
מה לא אהבתי:
1. לא מצאתי אפשרות לתלות את האופניים על מתקן לרכב (גם אחורי וגם על הגג) בגלל צינור שמן שעובר לצד השלדה ונלחץ כשסוגרים את התפסים 2. קצת כבדות (14.5 - 14.7 ק"ג) כולל פדלים + תיק אוכף + חומר בגלגלים + משאבה. (חלקות ללא כל מה שציינתי 13.4 ק"ג).
מה אני מתכוון לשפר :
1. לעבור לטיובלס (לחסוך קצת משקל). 2. לקצר כידון (לפחות בס"מ כל צד בגלל תנוחת הרכיבה) למרות שזה יהפוף את ההיגוי "לעצבני" יותר. 3. להחליף סטם מ 100 ל 110 על מנת "להרגיע" קצת את ההיגוי אחרי שאקצר את הכידון (עוד לא הולחט, רק אחרי שאתרגל אחליט).
עברתי ל YETI 575 מקנונדייל פרופט, וההרגשה הכללית היא : פרופט = וולוו. 575 = פורש.
הציון הכללי והראשוני שאני נותן לאופניים הוא 9.5.
אורי
|