נושא: שום מתלה ושום שיטה לא מבטלים את הבובינג תאריך: 5/24/2007 8:33:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
קח סיבוב על ז"ק עם צמיג רחב בלחץ נמוך, ותבין....
נכון שהמתלה שלהם נחשב ליעיל (גם לדעתי) בבידוד מתח השרשרת מכיווץ הבולם, אבל שום דבר לא מוחלט. טכניקת הדיווש שלך משמעותית ביותר לצורך זה, וכדאי לתרגל "דיווש עגול", כמו הכבישונים. זה גם מייעל את חלוקת המאמץ ביל השרירים השונים. שוה בהחלט.
בסיכומו של דבר, השילוב בין מבנה המתלה ותכונות הבולם, יעשו את העבודה. במתלה של הטאוקאלי בולם בעל שליטה על הריבאונד עשוי להתגלות לך כיעיל יותר מבולם בעל פלטפורמה, מה גם שהוא לא יפגע בשיכוך כל עוד הוא סגור, והקטנת הבובינג שלו לא תיפגע כשהוא פתוח. המתלה, כאמור, יעיל. הבולמים שלך, שניהם, בסיסיים לחלוטין. אני לא יודע מה התקציב שלך, אבל שדרוג הבולמים ישנה את התנהגות אופניך מקצה לקצה. ישנם בולמים טובים גם במשומשים, ולפעמים יש גם מציאות - תלוי באורך הרוח שלך.
ושורה תחתונה - אינני טוען שעדיפה דרך אחת על פני השניה (החלפת האופניים כנגד שדרוג הקיימים). אם תקנה את החלקים שמרכיבים את אופניך כחדשים, הם יעלו הרבה יותר ממה ששילמת על אופניך כחדשים. מטרתי היתה רק להפנות את תשומת לבך לעובדה שיש עוד דרך פעולה. עכשו תצטרך להחליט, ובכל דרך שתבחר - תשדרג את חווית הרכיבה שלך, ללא ספק.
בהצלחה
|