נושא: שיווק בההפך תאריך: 5/25/2007 5:35:00 PM
מחבר/ת: amit zoller
אוקיי... אז אני חדש פה ובאפניים בכלל, עומד לפני קניית הזוג הראשון שלי. הדילמה הראשונה איננה קשורה לתמחור כלל, אלא לשאלה אם אתמיד בהובי החדש הזה. מה הטעם להשקיע סכום מכובד באופניים שישכבו כבר לאחר חודש במחסן ? אבל אם לא אקנה מראש זוג שאהנה ממנו (נוח, מדוייק, ממושמע, מלא סטייל) לא אתמיד כנראה. חשבתי שלקרוא כמה מאמרים לפני שאני נתקל בחנות האופניים הראשונה יהיה דבר נכון. כך אדע מעט מונחים, יסודות בענף, אכיר מספר חברות ודגמים. כך עשיתי, מלא בטחון עצמי צעדתי לעבר החנות. מה שקיבלתי בתמורה היה ההפך מהצפוי. ככל שהפגנתי ידע רב יותר, הפכו הדגמים שהציעו לי ליקרים יותר ויותר. השיחה הראשונה שלי ב"מצמן" היתה על דגם HARO בעלות של 2400 ₪ (בערך) לאחר עוד 2 שיחות כבר עמדנו מול Specialized XC בעלות של 6000 ₪. בנסיעות מבחן שעשיתי על הדגמים, לא חשתי בשום הבדל, אני הרי רוכב בוסר, התחת שלי עוד לא יודע להבחין בניואנסים העדינים של עולם הרכיבה. ובחנויות עובדים פיינשמקרים, טועמי יינות, שלפחות כרגע אין לי איתם תקשורת, אני רוצה יין היללים ב 19 ₪ כדי להתרגל לטעם היין והם מציעים לי קברנה ב 200 שקל. מסתבר שכדאי למתחיל לא להבין יותר מדי... הרי הדילמה האמיתית היא : האם ישכבו אופני פאר אלו במחסן עד שילדתי הבכורה תהיה בת 15, או שאחליף אותם בגלל בלאי גבוה ושיפצורים נדרשים בעוד 4 חודשים. בקיצור - אני מחפש, שיכוך מלא, אלומיניום,27 הילוכים, ברקסים דיסק, בולם אחורי - אויר עם נעילה. כל זה מפירמה נורמלית כמובן. למישהו יש רעיונות ?
|