נושא: לך (רכב?!) על מה שהכי נוח לך... תאריך: 5/25/2007 6:43:00 PM
מחבר/ת: אבישי P
להבנתי, ואני די חדש בתחום, כל הדגמים המוצעים טובים הם ועומדים, פחות או יותר, על אותה רמה (גבוהה בהינתן מגבלת המחיר שלך) מבחינת איכויות שלדה-מכלולים (לא ברור איזה מהדגמים של MARIN הציעו לך, מהיכרותי איתם, הם לרוב חביבים ביותר ומהנים עד מאוד, ואני אף התחדשתי לאחרונה בזוג אחד מהמשפחה הזו). לפיכך המבחן לרכישה הסופית צריך להיות מורכב, לדעתי, משני נדבכים: הראשון: נוחות האופניים - אילו הכי נוחים לך (כך כל זוג לרכיבת ניסיון באיזור החנות, טפס מעט על מדרכות ורד מהן, רכב על מעט מהמורות, חפש כמה עליות וכמה ירידות וראה כיצד הגוף שלך משתלב עם כל זוג אופניים); השני: איכות החנות - במובן היחס לקונה, הכימיה שיש עם המוכרים, הסבלנות והסובלנות להצקות, וכל מני דברים לא בני כימות אחרים שעושים לך חשק לחזור לאותה החנות. צריך לזכור שמי ש"נתפס" מתחיל רומן ארוך עם התחום וממילא עם החנות בה רכש את זוגו הראשון ולכן יש ליתן גדש לנושא יחסי קונה-חנות. לעניין השידרוגים: ישנה אסכולת ה"דאור" לפיה פחות מ- 27 הילוכים אין לקנות ויש לשדרג האופניים בתחום זה בכל הזדמנות (שידרוג בשלב הקנייה זול יותר משידרוג בכל שלב מאוחר יותר) וישנה אסכולת ה"עזוב אותך מעוד הילוך, השקע בדברים אחרים" - שמטעמי גילוי נאות אודה כי אני נמנה עליה - המבכרת שידרוגים אחרים (צמיגים, פדלים, בולם, ידיות וכו´) על פני שידרוג מערכת ההילוכים. יצוין כי גם בתוך ה- 24 ניתן לשדרג מACERA לALIVIO. השאלה היא מה כולל השדרוג: האם רק מעביר אחורי או שמא גם ידיות וכו´. כך או כך, כשלעצמי הייתי מסתפק ב- 24 הילוכים ומשדרג המכלולים, אם בכלל, ל-ALIVIO(ידיות, מעביר אחורי, מעביר קדמי), ומוותר על ה- 27. בכל מקרה, אני מאמין שאיתן ייטיב ממני להרחיב בנושא. סע בדרכים טובות ושמור על עצמך. שבת שלום.
|