נושא: יש תשובה - לא סגורה תאריך: 5/27/2007 7:47:00 AM
מחבר/ת: משה פנקס
אופני 4300 שלי כבר ישנות מבחינת החלקים. הבולם הקידמי, תוצרת חברת RST כבר אינו מיוצר כיום (יש לו יורשים). באופניים שלי, יש רק אפשרות למתוח/לדרוך את קפיץ הבולם לעומס ראשוני (preload הוא המונח הלועזי). אם להיות ספציפי לשאלתך - אין אפשרות לנעילה. ושוב לשאלתך - בוודאי שניתן לנסוע איתם על כביש. אין אופניים שלא ניתן לנסוע איתם על כביש, זו רק שאלה של נוחות ומהירות. בכיוון השני - יש אופניים שיהרסו אם תנסה לנסוע איתם בשטח, וגם... אף אחד לא אמר שלא ניתן לנסוע בשטח עם אופניים ללא משככים בכלל, אני טיילתי לאחרונה בשטחים קשים במדבריות דרום ארה"ב על אופניים ללא שיכוך כלל. זה משאיר אותך מותש לאחר יום רכיבה, לטעמי זה גם פחות בטיחותי, משום שהשיכוך הקידמי מצד אחד משפר את יכולת האחיזה שלך בכידון, ומצד שני משפר את השליטה על האופניים, משום שהגלגל במגע טוב יותר עם הקרקע. אין לי מושג מה חברת TREK שמה היום כבולם קידמי על הדגם 4300. את זה אתה יכול לברר מול היבואן או בחנות, תשאל בטלפון, תסתכל בדף של הדגם שקיבלת בחנות, או פשוט תכנס לאינטרנט לאתר של TREK, אח"כ תיכנס לאתר של החברה שמייצרת את הבולם. ככלל הפשרה בעת הקנייה היא בין האמצעים העומדים לרשותך לצורך הקנייה, לבין מה שתקבל בתמורה, מול הדרישות הספציפיות שלך. בהצלחה.
|