נושא: רשימת דרישות מוזרה מאופניים ראשונים תאריך: 5/27/2007 12:47:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
כמובן שאם כסף איננו בעיה - לך על זה ותיהנה, אבל רשימת דרישות המינימום שלך מכוונת מאוד גבוה, ולדעתי ללא הצדקה: 1. שיכוך מלא למה שיכוך מלא? יש סיבות טובות מאוד לכך, אבל זה מייקר את האופניים באלפי שקלים (באיכות דומה), או בא על חשבון האיכות. גם באופניים האיכותיים ביותר מדובר במורכבות גדולה יותר, ובתחזוקה מוגברת. ממש לא דרישת מינימום. 2. 27 הילוכים אני עדיין לא שמעתי שיקולים ענייניים להעדפת 27 הילוכים, שנכונים לרוכבים שאינם תחרותיים. אם ניקח כדוגמא את תוצרי שימאנו, מחיר מערכת 27 הילוכים הזולה ביותר (DEORE) גבוה משמעותית ממחיר מערכת 24 הילוכים היקרה (ALIVIO), ויש סיבות לכך. אני, כאמור, ממש לא רואה הצדקה לכך. 3. בלמי דיסק כבדים יותר (ברמת מחיר של X2), יקרים יותר, מורכבים יותר. ההידראוליים חזקים יותר, ומדויקים יותר. למרבית השימושים אין צורך אמיתי בבלמי דיסק, בודאי הידראוליים. עם בלמי חישוק בינוניים עברתי מסלולים רבים, כולל DH. הרגשתי מגבלות רק במנרה ובמעלה יאיר, וגם אותם סיימתי בסופו של דבר, ברכיבה. לא רואה הצדקה. 4. בולם אחורי מבוסס אויר - יש יתרונות וחסרונות לבלמי אויר, ויש מי שיעדיף קפיץ. גם אם נניח אמינות זהה, ההתנהגות שונה. האם דרישת המינימום שלך נובעת מהבנת ההבדלים והעדפת סגנון מסוים, או מדברי מומחים כאלה ואחרים?
שורה תחתונה -אופניים איכותיים יעלו יותר, אבל דרישות המינימום שלך מכתיבות מחיר גבוה, ולדעתי, אינן מוצדקות. אם כסף איננו בעיה, לא מדובר בבזבוז, אבל מתוך השאלה נראה שאתה מעדיף לא להוציא סכומים גדולים מדי בהתחלה. גם אם כן, הייתי משקיע יותר בבולם קדמי איכותי לפני כל הסעיפים האחרים שרשמת.
בהצלחה
|