נושא: :rating: מסכים עם כל מילה תאריך: 5/27/2007 3:23:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
הסיבה שכתבתי מה שכתבתי היתה שהוא "התלונן" על המחירים המטפסים במהירות. ציינתי גם שאם התקציב איננו מגבלה - שיהנה (כתבתי אפילו פעמיים), ואני מכיר אישית מישהו שהתחיל עם אופניים בסביבות 15000ש"ח.
נכון שלא התייחסתי לעניין הסטייל. למשל, אפשר להרכיב מעביר אחורי XTR כשכל שאר רכיבי מערכת ההילוכים הם ברמת ALIVIO. זה יעבוד, ויהיה אחלה סטייל (רוב הרוכבים מסתכלים על המעביר האחורי כאינדיקציה ראשית לרמת האופניים). העניין הוא, כמו שאמרו פעם (על למבורגיני, נדמה לי): אם אתה שואל כמה זה עולה, אתה לא יכול להרשות לעצמך... נכון שהוא הוציא את הכסף מהמשואה בתחילת דבריו, אבל המחיר מרחף שם כל הזמן. אם ספשלייזד XC נשמע לו הרבה כסף (לא כשלעצמו, אלא יחסית לתמורה), אז הכסף כן משחק תפקיד, ורציתי קצת לאזן את התמונה. אני אף פעם לא כותב בסגנון הזה למי שקונה אופניים בסכום משולש מזה, אבל אדם שרוב הידע שלו בא ממאמרים, ושמוכרים בלבלו אותו מעט (ללא כל כונת זדון - הוא נשמע, כנראה, כאדם היודע את אשר לפניו, וטיפלו בו בהתאם) שמכניס שיקול כלכלי לרכישת אופניים ראשונים, כדאי שיהיה מודע גם לצד הזה.
אם יחליט לרכוש אופני בוטיק בשלושים אלף שקל, לא ישמע ממני שום ביקורת בדיעבד, אלא פירגון בלבד.
שבוע טוב
|