נושא: מדוע נרשמתי לאתר גרופי--או מעשה במגינים תאריך: 5/31/2007 2:12:00 PM
מחבר/ת: אנונימוס
נרשמתי לגרופי לפני כשנה, מספר חדשים לאחר שהתחלתי לרכב. עשיתי זאת לאחר רכיבה עם חברים בדרך נוף כרמל, שבמהלכה הסתברה לי חשיבותם של המגינים.
ראיתי במכרז באתר גרופי סט מגיני ידים ורגלים במחיר סביר. קראתי את הביקורות על סט המגינים ועל החנות, שנבחרה לספקם במכרז, והחלטתי לרכוש את הסט. זה היה בחודש יולי 2006.
על מנת לעשות זאת נרשמתי לאתר גרופי, שכן רק רוכבים רשומים יכולים לרכוש דרך האתר (וזה בסדר אין לי כל טענה על כך).
בשמחה וששון רכשתי את המגינים דרך האתר. ספקתי את פרטי, את הכתובת למשלוח, כתובת הדוא"ל שלי, את פרטי כרטיס האשראי שלי, טלפונים להתקשרות ומידת המגינים המבוקשת. בסוף התהליך ציפיתי לקבל לתיבת הדוא"ל שלי הודעה המאשרת שבצעתי את הרכישה ואת מספר ההזמנה למעקב-אך לא קבלתי דבר פרט להוספת שמי לרשימת האנשים שרכשו את המוצר באתר.
חלף שבוע, חלפו שבועים ודבר לא קרה. לא היה ברור לי אם הזמנתי בתהליך בצוע, או שמא אזלו המגינים ואין אפשרות לספקם או כל סיבה אחרת המעכבת מסירת איזהשהו מידע אודות גורל סט המגינים המיוחל.
כתבתי לעדי, מנהל האתר, והסתבר שהיתה תקלה--קורה--בהעברת ההזמנות לחנות. התקלה תוקנה ושבתי להמתין. המתנתי עוד ועוד וכשלא קבלתי כל מידע אודות גורל הזמנתי כתבתי שוב לעדי ואף התקשרתי לחנות, הובטח לי שאוטוטו אני מקבל את הזמנתי. ואכן, בסופו של תהליך קבלתי את סט המגינים המיוחל.
החלטתי לבדוק אותם ואז הסתבר לי להפתעתי שמידת סט הידים שונה ממידת סט הרגלים ולכן איני יכול להשתמש בו--זה פשוט לא נסגר על זרועותי. התקשרתי לחנות, הודעתי על התקלה והם הציעו לי לשלוח את הסט חזרה לחנות והוא יוחלף לאלתר.
התפעלתי מרמת השרות הטובה ונכונות החנות לפתר את הבעי. שמח וטוב לב פניתי אל סניף הדואר הסמוך ושלחתי את סט מגיני הידים חזרה לחנות. התקשרתי לחנות והודעתי שהמשלוח בדרך. כמוכן שלחתי בדוא"ל אל החנות את פרטי המשלוח בדואר על מנת שניתן יהיה לעקוב אחר החבילה.
המתנתי לקבלת סט הידים החסר. מכשזה בושש להגיע, פניתי לחנות בנסיון לברר מה קורה. שם נאמר לי שלא קבלו כל חבילה ומיד לכשתגיע הם ישלחו לי את הסט המתאים חזרה. חלף שבוע, חלפו שבועים--אין חבילה, אין סט מגינים ודממה רועמת מכוון החנות.
פניות נוספות לחנות ופניות לדואר ישראל איתרו לבסוף את החבילה האבודה והיא הגיעה ליעדה. "תוך שבועים אנחנו שולחים לך את הסט החלופי" אמר לי מנהל החנות. המתנתי שבועים, ואפילו שלושה וסט מגיני ידים אין.
כתבתי לחנות והעתקתי את עדי על מכתבי על מנת שיהיה שותף למהלך הענינים. עדי הציע לי, ברוב נדיבותו ואצילות נפשו, לשלוח לי סט מגינים 661 מאתר גרופי ללא כל תשלום ותמורה. התרגשתי והערכתי מאוד את הצעתו הנדיבה אך מאחר ואתר גרופי אינו צד בענין המסחרי הודעתי שאיני חפץ לגרום לעדי או לכל אדם אחר נזק כספי וכי אני מודה לעדי אך מוותר על הצעתו. כל רצוני הוא לקבל את סט המגינים שרכשתי ותו לא.
עברו למעלה מששה חדשים מתחילת הפרשה ומגינים אין.
פניתי שוב לחנות, אמרתי שאני מוכן לותר על המגינים ושרק יחזירו לי את החלק היחסי של כספי (את מגיני הרגלים השארתי אצלי)--וכלום. בעל החנות הודיע לי, שוב לאחר פניה שלי אליו, ולא מיוזמתו, שהוא עומד לקבל סט מגינים חדש ולכשיגיעו, כך הבנתי ממנו, ישלח לי סט קומפלט חינם אין כסף. אוקיי, נשמע הוגן אמרתי והמתנתי.
סט המגינים החדש הגיע, שכן הוא הופיע במכרז חדש כאן באתר, אך הוא לא הגיע אלי.
היום כשנה לאחר הרכישה המקורית של סט המגינים עדין אני מחכה. סט המגינים לא הושלם, החלק היחסי של כספי לא הוחזר לי ולא נעשה שום מאמץ מיוחד מצד בעל החנות לסים את העסקה כראוי. הרי פרטי נמסרו לבעל החנות במעמד הרכישה. הרי הוא שלח את הסט הראשון לכתובתי כך שכל פרטי ידועים לו.
למעשה ויתרתי כבר על הסכוי לקבל את הסט המיוחל או את כספי. כל שנותר לי לעשות זה לשתף אתכם ב"ויה דלרוזה" שעברתי והנסיון הפחות מוצלח שלי ברכישה דרך אתר גרופי.
אני משוכנע שהסיפור שלי חריג. אני משוכנע שהחנות האמורה משרתת נאמנה את שאר קהל רוכבי האופנים וכי למרבית חברי גרופי יש נסיון חיובי הן עם החנות הזו והן ברכישות דרך אתר גרופי.
הנסיון שלי אינו כזה.
לא פרסמתי את שם החנות על מנת לא לפגוע בה. אני משוכנע שעדי, מנהל אתר גרופי, והגולשים באתר יכולים להבין מבין השיטין באיזו חנות מדובר.
|