הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

6/6/2007 7:26:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  ההבדל ברוחב המעשי של הצמיג
נושא: ההבדל ברוחב המעשי של הצמיג תאריך: 6/6/2007 7:26:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

לא כל כך מושפע מרוחב החישוק.
מידות הצמיגים אינן מדע מדויק, אלא לפעמים יותר מעידים על השאיפות של מי שמייצר אותם. כבר ראינו צמיגים שכתוב עליהם 2.2 רחבים יותר מצמיגי 2.4.
בין צמיגי WTB, למשל, תמצא שהרוחב למעשה של WEIRWOLF-2.5 זהה לרוחב למעשה של TIMBERWOLF-2.3, ורחב יותר מה- MOTORAPTOR-2.4.

לעומת זאת, עם צמיגים רחבים, חישוק רחב יותר יאפשר לצמיג לשבת בצורה טובה יותר על החישוק, כך שתקבל דופן יציבה יותר (ואני מאמין שתרגיש את זה ברכיבה) ועמידה יותר בפני סנייקבייטס, וסביר להניח שהקשיחות הצידית של החישוק תהיה משופרת (אני לא הרגשתי בהבדל).

דבר נוסף - החלפת חישוק והשארת טבור הגלגל (נאבה) פירושה בניית גלגל. אני מאוד בעד לעשות הכל לבד בבית, אבל בניית גלגל היא אומנות שגם מי ששולט בה לא תמיד יעשה עבודה מספיק טובה. במיוחד בתחום שלך יש עומס אדיר על הגלגלים, ובניה שהיא פחות ממעולה תגרום לשמיניות, קריעם חישורים, ואפילו עלולה לגרום לקריסת גלגל. אל תעשה את זה בבית אלא אם כן אתה יודע בדיוק מה אתה עושה.

שורה תחתונה - בניה בחנות מקצועית (כדאי לברר מי הבנאי ולנסות לשמוע ביקורות עליו), או גלגל מוכן.

בהצלחה

חזרה לפורום