הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

6/11/2007 11:03:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  מנשאים לא בטיחותיים - תקן לא ברור
נושא: מנשאים לא בטיחותיים - תקן לא ברור תאריך: 6/11/2007 11:03:00 AM
מחבר/ת: צחי בר סלע

אני שונא, שונא, ושונא מנשאים, אבל משתמש בעת הצורך. מותח, מאבטח, מותח, מאבטח, בודק פעם ופעמיים ושלוש עד שאני מרוצה וגם אז דואג. אני מרכיב מקסימום שני זוגות אופניים. מאבטח בפנימיות ישנות. האופניים היותר כבדים, קרובים יותר לרכב. איזון.

היו כבר דיונים בנושא זה, לא אחת ולא פעמיים.
בעיה אחת היא שאין תקן (שלא לדבר על תו תקן) ברור בנושא זה.
בעיה שנייה היא ביטוחית, שהרי למנשא אין תקן (ולכן התאמתו להרכבה על רכב, מבחוץ כמובן, היא בעייתית) ואם נגרם נזק לרכב אחר או חו"ח לאדם אחר (האופניים - כפרה) אז חברת הביטוח יכולה להתנער מאחריות.

לכן, קנייה של מנשא מהסוג הזול ביותר הינה "הקטנת ראש" וזלזול ברכושך (של כל אחד המשתמש בכזה) הפרטי, ועקב הסכנה גם ברכוש ובנפש הזולת.

כמו שנדיר מאוד לראות רוכב אופנוע כבד עם קסדת חצי ( "אבטיח" ) אלא עם קסדה מלאה ואיכותית - ושתי הקסדות עומדות בתקן. כמו שלא קונים כסא בטיחות לילד מהסוג הזול ביותר, אלא משהו קצת (או הרבה) יותר טוב - ושני הכסאות עומדים בתקן. כמו שלא רוכבים בשטח על אופניים ב-250 שקלים, כך לא צריך לשים מבטחינו בתקן (הישראלי, או בכלל) ולא במתקן לאופניים. חוץ מזה, מי שמשקיע רבות באופניים, יכול להשקיע גם במנשא, אחרת כל השקעתו "על קרן האוטו"

אחריות, אנשים, אחריות. הרישיון לנהוג דורש גם אחריות לדברים ש"מדביקים" לרכב בכמה חוטים וברזלים מכופפים. לא לשכוח שבעקיפין יכולים אנשים למות מאופניים שנופלים בנסיעה.

בברכת נסיעה טובה ובטוחה.

חזרה לפורום