נושא: צמיגים, צמיגים, צמיגים.. תאריך: 6/26/2007 9:43:00 AM
מחבר/ת: אסף
נדמה לי שבשנתיים שאני רוכב, ניסיתי אולי כל צמיג אפשרי בשוק על מנת להגיע לאופטימאלי. הסגנון רכיבה שלי, התחיל מפרירייד (ביערות ליד ביתי, צור הדסה, יערות בגין, פארק ארה"ב, ירושלים), וכיום עברתי ל - XC ושבילים, עליות וירידות בנס הרים, כנגד מד דופק. עם הזמן הבנתי שחסכון משקל בצמיגים יכול להיות משמעותי לחווית הרכיבה ולזריזות האופניים. על הסטאמפג´אמפר 2007: שידרגתי לאחורי - בונטרייגר 2.1, תחרותי, קל משקל 550 גרם, מתקפל, תוצרת יפן, צמיג טיובלס באיכות גימור מן הגבוהות, קוביות נמוכות. מלפנים - צמיג מישלין קומפ S-LIHGT אחד הקלים בעולם 460 גרם, חתך 2.0 אבל רחב. הבעיה עם הצמיג הקדמי - חוטף פנצ´רים בקלות. על הרוקהופר(ז"ק) 2006: צמיגי ספשלייזד, קבלר, רזולושיין חתך 2.0 מוצהר, אבל לפי מדידה חתך 56 מ"מ, שזה בערך 2.3 בפועל. צמיג מעולה, משקל מדהים ביחס לחתך 580 גרם בלבד. אני אוהב וממליץ בז"ק לשים צמיגים רחבים, על מנת לשפר את האחיזה והיציבות, גם ובנוסף כפיצוי לחוסר השיכוך. צמיגים אחרים האהובים ומומלצים על ידי: מקסיס היי רולר, בכל החתכים, גרסת קבלר, לשים לב כי הוא צר מן החתך המוצהר (לבדוק את המידה המוטבעת במ"מ על הצמיג, למשל: חתך 2.1 בהי רולר, זה רוחב בפועל של 47 מ"מ, שזה חתך 1.8 אינצ´ בלבד). WTB טימברוולף - מן הצמיגים המשובחים לפרירייד, חתך קוביות מוטוקרוס כשל אופנוע, ומשקל יחסית קל, ביחס לקנדה, או לאגריסיביים אחרים. ממליץ שלא להסס לשנות צמיגים
|