הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/5/2007 6:02:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  baby x עם תוכן  אין מדריך כתוב, אבל הנה אני כותבת אחד
נושא: אין מדריך כתוב, אבל הנה אני כותבת אחד תאריך: 7/5/2007 6:02:00 PM
מחבר/ת: baby x

החלפת רפידות של ברקס בידראולי שימנו XT.

קונים רפידות (קולסטופ העדיפות ביותר בעיני). לטעמי הדאך הנוחה ביותר היא לפרק את הקליפר מהתושבת, כך שתוכל לסובב אותו ולעבוד בנוחות באמצעות מפתח אלן (קליפר, החלק שבתוכו יושבות הרפידות והבוכנות).
הרפידות נעולות על ידי בורג קטן שנכנס לחריץ שלהן ומונע את שיחרורן. גם אותו נפתח עם אלן, ונשמור בצד.
מוציאים את הרפידות הישנות והקפיץ (חתיכת מתכת המפרידה ביניהן) ושמים בשקית למקרה חרום (מומלץ לנקותן עם אלכוהול- קומזיץ, להסרת השומן). לטעמי, הקפיץ שמגיע עם הרפידות החדשות תמיד לא מתאים להן משום מה, ולכן אני משתמשת בקפיץ הישן כדי להפריד בין הרפידות החדשות. שמים אותן בקאליפר, כך שהחור שלהן יהיה באמצע ויאפשר להכניס את בורג הנעילה.

אם הרפידות קרובות מדי אחת לשנייה ניתן להרחיקן באמצעות דחיפה של הבוכנה שלוחצת אותן אחת לשנייה עם האצבע הקטנה (יתרונות של נשים), או באמצעות מברג, כדי שהחלק העגול שנמצא מאחורי כל רפידה, לא ידחוף אותן אל הרוטור כך שלא תצליחו להכניסן לקאליפר.

אחרי שהכנסתם אותן, והמרווח מספק עבור הרוטור, ואף יותר, נעלו את הבורג העליון וחברו חזרה את הקאליפר.

כשהרפידות חובקות את הרוטור, והקאליפר חזרה במקומו עלו על האופניים ופמפמו את ידית הבלם, עד שהרפידות יתיישבו טוב על הרוטור.

זהו, חסכתם טיול למכונאופן.

חזרה לפורום