הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/26/2007 3:22:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  דיון מצויין :)
נושא: דיון מצויין :) תאריך: 7/26/2007 3:22:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע

דעתי? הנה:
לחבוש קסדה: כן, כמובן.
תמיד? כן! גם ברכיבות קצרות? בטח ובטח!
חצי או FF? לא צריך להגזים, מי שכבר חובש קסדה, יחליט איזו.
לחייב בחוק? שאלה טובה!

לאחר התשובות הלקוניות (אך רציניות!) אסביר:
כן, הקסדה חשובה. תאמינו לי, אף אחד שנפגע בתאונה לא יצא מהבית כאשר הוא תכנן להיפגע מראש. גם אם הוא יצא למכולת הקרובה או לסיבוב בחניה. מכיוון שבכל זאת אפשר להעריך את הסיכון היחסי לא לובשים צבי צב ושריון מלא למכולת, אבל הראש עדיין עדין וחשוב מכל יד, רגל או אפילו צלע שבורים.
בתקופת האופנוע/קטנוע (שזה כמו אופניים, רק מעט מהר יותר :rolleyes: ) שלי הייתי רוכב לפחות עם קסדה וכפפות (שלמות) גם אם זה היה "רק" בתוך הטכניון, היכן שכולם מזניחים אפילו קסדה. אני מכיר שלושה אנשים שונים שעברו תאונה בתוך הטכניון (אחד אופניים, אחד רולר בליידס ואחד קטנוע) ולמזלם היו ממוגנים.
לא רק זה, בכל הסתובבותי בחנויות אופנועים תמיד צחקתי (והערתי יפה) לכל מי שאמר שהוא בסה"כ רוכב על 50 סמ"ק ולכן לא צריך מעיל/קסדה/כפפות שכאשר הוא או רוכב על אופנוע סופר ספורטיבי רוכבים למכולת, המהירות לא שונה בהרבה, והאופנוע הספורטיבי אפילו בולם טוב יותר... שוב, אף אחד לא יוצא מהבית בכוונה להיפגע, גם אם זה "רק קפצתי עם האופניים מדרכה והיה קצת שמן על הכביש..." וכדומה.
לגבי קסדת חצי או FF אגזים מעט לצורך העניין: כמה רוכבי DH חובשים קסדה של אופנוע? כמה רוכבי שבילי כורכר רוכבים עם קסדה כמו MET PARACHUTE? כל אחד צריך לדאוג לבטיחות שלו לפחות באופן המינימלי, תוך הפעלת שיקול דעת.

לחייב בחוק? שאלה טובה. יש הרבה בעד ונגד. אני (בדיפלומטיות אמנע מלקיחת צד) בעד חינוך ודוגמה אישית.

רכיבה בטוחה!
שתי נקודות עבור איתן:
דבר ראשון: סרטון מצויין, איתן!!! כבר שלחתי לכל רשימת התפוצה ( "האופניים" ) שלי, ואני לא נוטה לשלוח ככה ;) )
דבר שני: יש לך אנגלית מצויינת אם הבנת את הנאמר בסרטון :laugh:

חזרה לפורום