נושא: אז הנה, לא בדיפלומטיות תאריך: 7/26/2007 4:34:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע
(מתוך כתבה ב-YNET ) (תחילת ציטוט) "דן לפידות, נציג ארגוני הרוכבים בוודעה, אומר כי חבישת קסדה עלולה לגרום לתחושת עודף ביטחון בקרב הרוכבים, ולגרום להם לקחת סיכונים גדולים יותר. כמו-כן, ארגון "ישראל בשביל אופניים" גורס כי נהגי מכוניות עשויים להתייחס בפחות כבוד לרוכבים, משראו כי הם חובשים קסדה. בשיחה עם ynet אמר לפידות כי חוק חבישת הקסדה יפחית באופן ניכר את מספר הרוכבים בישראל, עקב הסרבול המיותר והעלות הנוספת. לטענתו, במדינות אחרות בהן הוחל חוק דומה, ירד מספר הרוכבים ב-40%."(סוף ציטוט)
הא?!?!?! מאיפה הוא מביא את השטויות האילה?
עודף ביטחון וסיכונים? כן - אבל זו לא הנקודה! אני יודע מניסיון רב על שני גלגלים, אופנוע שטח (בכביש, ובשטח עשרות אלפי קילומטרים) , קטנוע (מעל 14,000 קילומטר) ואופניים (כמעט 3000 קילומטרים, בעיקר בשטח) כי למרות הסיכונים הנוספים (בזה אני מודה) מי שרוכב ממוגן רוכב טוב(!) יותר ולו בגלל השקט הנפשי שנותן המיגון ומאפשר להתרכז ברכיבה עצמה. חוץ מזה - אז שיהיו יותר גפיים שבורות ופחות ראשים מפוצלחים!
"נהגי מכוניות עשויים להתייחס בפחות כבוד לרוכבים, משראו כי הם חובשים קסדה"?!?! האם יש מישהו אשר חושב שזה נכון? האם יש נהג אחד אשר יאמר:"לא נורא, נכנס בו, ניגע בו קלות, זה לא נורא, יש לו קסדה..." חוץ מזה בתאונה במהירות גבוהה (עם רכב) הקסדה זניחה (לצערינו הרב) ובמהירות איטית, הקסדה חשובה מאין כמוה!
ולגבי הטענה בסוף הציטוט (ירד ב-40%) האם למר לפידות לא היה ולו שם אחד של מדינה לתת כדי שנוכל לבדוק? אם זו לא חובבנות כמו שאר האמירות בכתבה, אז אני לא יודע מה זו חובבנות.
אז עכשיו תקראו את הכתבה עם גלעד ארדן ב-YNET. אני חושב שהוא צודק. (לא הכתבה ממנה הציטוט שבהתחלה)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3430209,00.html
|