הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/31/2007 5:21:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  אין תשובות כי זה לא פשוט
נושא: אין תשובות כי זה לא פשוט תאריך: 7/31/2007 5:21:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע

לא קל לבחור צמיגים, אלא אם אתה מחליף אותם כמו גרביים ומרשה לעצמך לעשות ניסויים רבים (ואז יודע בדיוק מה צריך). אני לא כזה, ולפי שאלתך, גם אתה לא.

עיקרון חשוב הוא שאחיזה חשובה יותר בקדמי. איבוד אחיזה קדמית תגרום לנפילה הרבה (אבל ממש הרבה) יותר פעמים מאיבוד אחיזה אחורית. אם אתה רוכב XC יכול להיות שתעדיף קדמי צר ובעל קוביות קטנות וגבוהות. ואם אתה רוכב DH אז תעדיף צמיג קדמי עבה ובשרני שיספוג את הזעזועים, האבנים והקפיצות.

אבל, סגנון הרכיבה שכתבת הוא מאוד לא קיצוני. לדעתי, עבור שבילים ומדרכות, פשוט שים מאחור את הצמיג שיחזיק זמן רב יותר...

אני לדוגמה גם כן מתלבט בנושא: אני רוכב בין XC ל-AM, דרופים זניחים אבל לפעמים כן רוכב סינגלים מהירים על אבנים וכדומה. יש לי צמיגים יחסית רחבים והאחורי לפני התפגרות. יש לי צמיג חדש שהוא צר ובעל קוביות ששטחן קטן אך בולטות הרבה. האם להעביר את הקדמי לאחורי ולשים קדמי שיהיה מצויין ל-XC (וגם יחזיק יותר זמן כקדמי) או להשאיר קדמי רחב, שיהיה יותר בטוח בקטעים הקשים, ולטחון את הצמיג הצר כאחורי?
בכל מקרה, אצטרך להחליט בקרוב... :confused:

חזרה לפורום