נושא: ראשון ראשון ואחרון אחרון תאריך: 8/22/2007 4:02:00 PM
מחבר/ת: אבישי P
וכמו תמיד, שווה לשמוע עוד דיעות: 1. רוב הבולמים ברמת המחירים הזו יתנו את אותה הסחורה בעד אותה התמורה. אפשר ללמוד עוד מעט על האיכויות השונות מקריאת ביקורות ועיון באתרים מקצועיים (MTBR.com ודומיו). בתכלס, כולם פחות או יותר אותו הדבר ובסופו של יום - אם תיתפס בחיידק הרכיבה הם יוחלפו (יש להניח שיחד עם האופניים) תוך שנה, ואם לא הוא יאופסנו במחסן או יימכרו. כך או כך, זה לא משנה בשלב הזה. יש לזכור לעניין זה את החשיבות של האחריות על האופניים נוכח הרמה הממוצעת (במקרה הטוב) של החלקים (והבולם בכללותם), וזה מחזק שני דברים עליהם כבר התכתבנו: היתרון שברכישת זוג חדש; החשיבות שבקרבת החנות המוכרת והיחס של המוכרים אליך. 2. ברמות האלה לבלמי דיסק אין יותר מדי משמעות - ומוטב להשקיע בחלקים אחרים (מעבירים, ידיות, קראנק וכו´). מספיק שתעיין באתרי מכירות שונים ותראה שזוג בלמים איכותי בסיסי (מכני) עולה בסביבות ה- 600 ש"ח וצפונה בשביל להבין במציאות גדולות לא יימצאו כאן. גילוי נאות: לי על ה- marin יש בלמי דיסק של הייס (MX2, שעולים בחנות כ- 400 ש"ח) ואני אישית חושב שיש הבדל בינם לבין בלמי V ברכיבה בשטח עתיר ירידות מהמורתיות. יחד-עם-זאת, יש רבים שיחלקו עלי, ואף יוסיפו את התקלות המכניות השכיחות יותר בבלמי הדיסק המכניים, על-פני התקלות הפחות שכיחות והיותר פשוטות לתיקון בבלמי ה- V. שורה תחתונה: לדעתי מעצורי דיסק לא צריכים להיות שיקול מכריע, ובסוג הרכיבות שלך בהחלט אפשר לוותר עליהם. יש לזכור שמעבר ממעצורי V לדיסק בעתיד יהיה כרוך בעלויות נוספות על אלה של הבלמים עצמם (צירים מתאימים; שלדה/מזלג מתאימים). 3. לרכיבה בתוך העיר ההבדל אינו משמעותי. בכל מקרה, אני חושב שעלות המעבר מאסרה לאליביו היא די פעוטה אם היא נעשית בחנות בשלב הרכישה. כשלעצמי אני מעדיף את האליביו (שרידות והפיתוי של לרדת לשטח עם האופניים), ודגם שבא איתם וטוב בעיניי פשוט הייתי משדרג במעמד הרכישה. 4. אני שוכנעתי כי לצרכים לא תחרותיים אין הבדל בין 24 ל- 27 הילוכים. יודעי דבר גם אמרו לי שתחזוקת מערכות 24 הילוכים יותר נוחה והן יותר אמינות (הטעם: המרווחים בין הגלג"שים יותר "גסים", ולכן המערכות פחות רגישות ופחות מושפעות משינויים פעוטים במעבירים (מכות וחבלות קלות), בכבלים וכו´). בהנחה שאתה הולך על 24 הילוכים אני לא חושב שיש משמעות לגבי המעביר האחורי. על הבולדר יש לי אליביו על המארין יש לי דאור (עם קסטה של 8 גלגל"שים) - בשני המקרים לא נתקלתי בתקלות (הבולדר עשו הרבה ק"מ בתוך העיר, עם עליות רבות ותלולות; המארין עשו עד הנה לא מעט שטח, בלי אירועים). חמסה-חמסה-חמסה. לכן לא נראה לי שכדאי להשקיע במעבר מ- 24 ל- 27, ועוד פחות ברכישת מעביר אחורי דאור למערכת שבה המעביר ברגיל הוא אליביו. שווה להשקיע את הכסף בדברים אחרים (גריפים, קראנק (Pעם שנייה), פדלים טובים (!!!) ועוד). בקיצור: מקווה שסייעתי. התנצלותי על אורך המגילה. עצה אחרונה - חשוב מכל (לדעתי): לאחר שתקנה את האופניים, פשוט תהנה מהם ואל תפקפק בהחלטתך. תזכור שתמיד ניתן היה להחליט אחרת, תמיד יום אחרי תמצא "מבצע" מדהים על זוג אחר, תקרא ביקורת שקוטלת את האופניים שקנית ועוד ועוד. האמן לי, אין סוף לדבר. אז פשוט קנה ותהנה. סע בזהירות ובהנאה! אבישי
|