נושא: תלוי מה אתה רוצה... תאריך: 8/25/2007 2:18:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
השדרוג הראשון שאתה מביא לא נראה לי כמו שדרוג: הבולם בערך באותה רמה בסיסית, ושדרוג ההילוכים בדרגה אחת ספק אם יורגש. אילו התלבטת בין הדגמים יש יתרון כלשהו לדגם היקר יותר, אבל ללכת ולהשקיע בשדרוג - אני לא רואה את היתרון הגדול.
לגבי B17 - אתה מקבל (לפי המפרט בקישור של "פדלים") בולם עם מהלך משתנה בין 85 (XC קלאסי) לבין 130 (בהחלט יורגש הבדל בירידות וברכיבה מהירה). זהו בולם אמצע של RS (לא הכי פשוט, לא הכי טוב) שמקבל ביקורות טובות על התנהגותו. מעט כבד למטרות XC, אבל מהוה שדרוג למה שיש לך כרגע - שינוי מהלך רציף, ושליטה חיצונית בריבאונד (שלדעתי עדיפה על פני נעילה). למעשה, יהיה לך יותר קל בעליות מאשר קודם...
אין ארוחות חינם, והמחיר במקרה הזה הוא בירידה ממערכת 27 הילוכים למערכת 24 הילוכים. מבחינתי חסר משמעות, ובהחלט מחיר נמוך לשלם על שדרוג משמעותי בבולם.
על הנייר (בלי לבחון התאמה אישית של הרוכב לאופניים) הייתי מעדיף את ה-B17.
לגבי ש"מ - אין ספק שזה יותר מפנק, אחיזת קרקע משופרת, מייקר ומסבך את האופניים. אם התקציב מצוי בכיסך, ומכיון שכל הדוגמאות שהבאת הן של "פדלים", יש להם דגם שנותן תמורה מעולה למחיר, ואני אהבתי את תחושת הרכיבה עליו: http://www.pedalim.com/sg_product~256698713~69~267.htm בתוספת של 1000ש"ח תקבל אופני ש"מ מפנקים ויעילים (יחסית למחירם).
האם עדיף ש"מ על פני ז"ק? שאלה נפוצה, ללא תשובה חד משמעית. יותר נוח, יותר עביר, עדיף בירידות מהירות, משפר יציבות ובטחון בנחיתות. יותר יקר, יותר מורכב, יותר כבד, פחות יעיל בדיווש...
בהצלחה.
נ.ב. בפעם הבאה שאתה כותב שאלה ארוכה, צפה לתשובה עוד יותר ארוכה :p
|