הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/19/2007 6:56:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אמיר לשם עם תוכן  תשובות...
נושא: תשובות... תאריך: 9/19/2007 6:56:00 PM
מחבר/ת: אמיר לשם

גם אני לא משייט במהירויות אלו באופן קבוע, אבל כשצריך (או כשרוצים) הפנס אינו מגביל את המהירות.

לפנסים בעוצמה גבוהה (HALOGEN/HID) יש להשתמש כמובן בסוללות נטענות/מצברים.
סוללות רגילות יכולות לסחוב LED מאות שעות אך הקיבול שלהן אינו מספק לאורך זמן לפנס בעל צריכת אנרגיה גבוהה. למעשה זה לא מדוייק, ניתן לספק באמצעות סוללות רגילות עוצמה דומה אך תזדקק למערך סוללות גדול, כבד ויקר.

הפיתרון של כל היצרנים הוא מצבר או חבילת סוללות נטענות. קיימים 3 סוגים עיקריים בשוק:

מצברי עופרת/חומצה אטומים (SLA): טכנולוגיה מיושנת (כמו מצברי רכב), מאד כבדים, זמן טעינה ארוך, טעינת יתק ופריקת יתר פוגעות בקיבול המצבר ומקצרות את אורך חייו.
סוללות "ניקל-מטאל" (NIMH): קלות במידה משמעותית ממצברי האבץ, מאפשרות טעינה מהירה (באמצעות מטען מתאים) ולא נפגעות מפריקת יתר או טעינת יתר.
סוללות ליטיום (LI): הקטנות והקלות שבחבורה.
כמובן שמחיר הסוללות עולה ככל שצפיפות האנרגיה שלהם עולה, סוללת NIMH תעלה עד פי 4 מסוללת SLA, סוללת ליטיום תעלה פי 2-3 מסוללת NIMH, פי 8 מסוללת SLA.

אפשרות מעניינת היא לרכות פנס עם סוללת SLA (הזולה ביותר) ובמקביל לרכוש סוללות NIMH נטענות בגודל AA, כולל מטען. באמצעות בית סוללות מתאים (עלות של 12 ש"ח, בתוספת רצועות ולקרו וכבל, ניתן לייצר מערך של 5-6 סוללות שיספקו יחד 6-7.2V, בקיבול 2.7-3.0AH, ויאפשרו קצת פחות משעתיים של תאורה לפנס 10W, כשעה וחצי של תאורה לפנס 12W וכשעה של תאורה לפנס 15W. המערך ישקול כשליש ממשקל של סוללת SLA.
את הסוללה המאולתרת ניתן לשאת כסוללת גיבוי בתרמיל או בתיק אוכף למקרה שהרכיבה תתמשך מעבר לקיבול הסוללה המקורית. כמובן שפיתרון כזה יש לשקול לפני הכל על בסיס המחיר. SHOPHARIM מוכרים סוללה מסוג זה במחיר 319 שקלים. יש לבדוק המחיר מול מטען NIMH + 6 סוללות NIMH בקיבול 2700-3000MAh, ולזכור שהסוללה של MARWUI היא בקיבול 4000MAh.

אם המחיר אינו מהווה שיקול עיקרי, בהתבסס על המוצרים באתר זה הייתי רוכש סוללת NIMH של MARWI בקיבול 5 אמפר-שעה (439 ש"ח) + סוללה NIMH קומפקטית של MARWI בקיבול 4 אמפר-שעה (319 ש"ח). השילוב מספק 9AH, כלומר זמן תאורה של כ- 5 שעות בפנס 12W.

לגבי LIGHTGRADE. רכשתי אותו מיד כשהוצע למכירה, התקנתי אותו על אחד מהפנסים שלי והפעלתי אותו עם סוללות SLA בלבד הרי ההתרשמות האישית שלי לאחר מספר רכיבות:
המתקן מאפשר שליטה בעוצמת התאורה (מלא/מוחלש/נצנוץ).

השמוש בעוצמת התאורה הנמוכה לא ממש בא לידי ביטוי בתנאי רכיבה מהירה, בירידות, בשטחים טכניים, כאשר אין ירח וכאשר רוכבים בקבוצה קטנה. בתנאים ההפוכים, ניתן להסתפק בעוצמה הנמוכה (במטרה להאריך את חיי הסוללה) אך כאשר רוכבים עם פנס ראש נוסף, ניתן פשוט לכבות את הפנס הראשי ולהשתמש רק בפנס הראש כאשר התנאים מתאימים.

לגבי מצב נצנוץ, מתאים במיוחד לרכיבה בדרכים מוארות בלילה, כאשר המטרה היא להיראות למשתמשים האחרים בדרך.

לגבי הארכת חיי הסוללה, אני לא יכול לאשר או להכחיש נושא זה. סגנון הרכיבה שלי מחייב אור מלא או שמסתפק בחושך מלא ולכן לא רכבתי מספיק זמן במצב עוצמה חלשה כדי להתרשם מההבדל.

לנושא חיווי מצב הסוללה: צבעי החיווי אצלי לא ממש ירוק/צהוב/אדום אלא ירוק/כתום/אדום. הצבע הכתום דומה מאד לאדום בסך הכל ואני מצליח בקלות לטעות ביניהם, במיוחד תוך כדי רכיבה. מצד שני, פונקציית הכיבוי האוטומטי להגנה מפני פריקת יתר אינה קיימת עוד (חיווי בלבד) ולכן ניתן להביא מצברי SLA לפריקת יתר גם עם שמוש ב- LIGHTGRADE.

לסכום, הנסיון שלי מלמד (אותי) שברכיבה ללא ירח כמה שיותר תאורה יותר טוב - פשוט יותר כיף.

חתימה טובה
אמיר

חזרה לפורום