נושא: לפי התיאור הזה תאריך: 9/23/2007 5:00:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
עדיף לך לרכוש אופני ז"ק טובים. במרבית השימושים שלך הם יתנו לא פחות, ואפילו יותר.
כאמור - שווין רוקט אופני XC ברמת כניסה מפתיעים באיכותם. הסיבה היחידה שהם לא מתאימים לי היא ציר מרכזי (BB) נמוך מאוד, מה שגרם לי לגרד סלעים בטיפוס מדרגות ומסלעות. נשמע שזה לא יהיה בעיה אצלך.
בז"ק המבחר גדול בהרבה, ולחברות רבות יש דגמי םשנופלים לתוך הקטגוריה.
נקודות שכדאי לשים לב אליהן: בולם הזעזועים הוא הרכיב היקר ביותר מלבד השלדה. ככל שיהיה איכותי יותר כך חווית הרכיבה תהיה טובה יותר. בלמים - לצרכיך ובמחיר הזה הייתי לוקח בלמי חישוק (V-Breaks) טובים - בודאי לא דיסקים. עדיין לא שמעתי טיעול משכנע למה 27 הילוכים יותר טובים מ24 הילוכים. אני האחרון שיבקר מי שיש לו כסף, אבל במגבלות תקציב אני לא רואה לכך הצדקה.
הביעה היא שהרבה יותר קל ליצרנים להכריז "27 הילוכים ובולם מתכוונן עם נעילה", מאשר להתחיל לפרט למתחילים למה הבולם המתכוונן של יצרן רציני טוב מ"בולם מתכוונן" מבוסס אלסטומר.
שורה תחתונה - צא לחיפושים. ראשית, על השלדה להיות נוחה לך. אוכף אפשר להחליף, וגם כידון, אבל גיאומטריה של שלדה היא נתונה. כל המלצה של כל אחד נכונה אליו - לסגנונו, למבנהו הגופני ולהעדפותיו השונות. שנית, אם יש רמות גימור שונות על אותה שלדה העדף את זו בעלת בלמי החישוק ו 24 הילוכים, ושדרג בהפרש את הבולם הקדמי. העדף פלטפורמה יציבה ושליטה חיצונית על הריבאונד על פני נעילה הידראולית.
לאחר שתסרוק חנויות, אם עדיין תתלבט - נשמח לייעץ ספציפית.
בהצלחה
|