נושא: אם זה עובד לשביעות רצונך - למה להחליף? תאריך: 9/30/2007 3:40:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
בלמי חישוק מאיכות בינונית שמכוונים היטב מספיקים לרוב השימושים. המקום היחידי שבו הרגשתי מגבלה בגלל בלמי חישוק היה במנרה. אם אתה מרוצה מהם - למה להחליף? תוכל להחליף לרפידות טובות (למשל, של KOOLSTOP), ולקבל התנהגות טובה עוד יותר.
ההבדל בין דיסקים הידראוליים ומכאניים הוא בשיטת העברת הכוח (כמובן...). יתרון ההידראולי הוא במודולציה, כלומר במידת השליטה בעוצמת הבלימה - מכיון שמנגנון הידראולי "בולע" הרבה פחות ממנגנון מבוסס כבל פלדה.
הדיסקים יקרים יותר, כבדים יותר, ונוחים פחות לטיפול.
לדעתי - עדיף להשקיע בבולם זעזועים משובח הרבה לפני בלמי דיסק. אם כל הרכיבים שלך באיכות גבוהה, וזה הגבול האחרון, ואם תקציב איננו בעיה גדולה מבחינתך - לך על זה.
אחד הבלמים המומלצים והמהוללים ביותר בשוק הוא שימאנו דאור. במחיר של מעט פחות מ-1200ש"ח אתה מקבל דיסק אמין מאוד, עם כל היתרונות של מערכת דיסק הידראולי. למטרות XC ואפילו קצת יותר - הוא מצוין.
בהצלחה
|