נושא: התלבטות - מה לעשות!? תאריך: 10/4/2007 11:31:00 PM
מחבר/ת: רומן ל
אז ככה, יש לי עכשיו באופניים בולם קידמי של SUNTOUR SF-XCM-DA 100MM. הבולם הוא בולם קפיץ פשוט עם כיוון קשיחות וריבאונד בלבד (זה בולם מקורי שבא עם האופניים). אני רוכב (לרוב) רכיבות טכניות וסינגלים, וגם עושה דרופים עד גובה של מטר (1). אני מרגיש שבהקשחה מקסימאלית של הבום הקיים, אני סוגר אותו כמעט בכל הזדמנות (ואני לא כזה כבד 85 קילו עם תיק שתייה על הגב)! קראתי ב-MTBR שממליצים להחליף קפיצים ליותר קשים (כי כנראה במקור שמו קפיצים רכים יחסית) ומעל משקל של 175LBS, KG- 80 , הם פשוט לא מספקים את הסחורה (לא ידעתי על כך בזמן רכישת האופניים!). גם הבולם עצמו שוקל 2300 גרם (לא שזה קריטי).
לא מזמן אני שידרגתי את הבולם האחורי שלי (שהיה בולם קפיץ שמן פשוט וכבד) לבולם אויר איכותי,איכות הרכיבה השתנתה לטובה, ואני מאוד נהנה ממנו.
בשל כך חשבתי על שידרוג בולם הקידמי גם לבולם אויר (מהלכים 100 עד 120 MM), ובין בולמים הבסיסים בהיצע הדגמים חשבתי על RST OMEGA SL 125 MM. מהיכרות קצרה שלי עם הבולם, הוא בולם פשוט אבל עושה את העבודה מצוין. בולם אויר קל יחסית, רק 1800 גרם (לא שזה קריטי).
באופניים שלי מהלך אחורי של 4.4", זאת אומרת 110MM. הבולם הקידמי שבה במקור 100MM. אני יודע שלא תהיה לי שום בעיה (מבחינת הגאומטריה של השילדה) לשים גם 110 MM מקדימה, אבל אני לא יודע אם 125 MM יפגע לי במשהו!?
בעיקרון ההתלבטות שלי האם שווה לי להחליף בולם ששלי לבולם אויר הנ"ל, ומה אתם חושבים על בולם אויר הנ"ל של RST, האם הוא שווה, או האם כדאי בנתיים להתאפק ויותר מאוחר להביא משהו יותר איכותי מבית MANITOU או ROCK SHOX?
תודה לעונים רומן
|