הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/10/2007 8:38:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  התלבטתי בשאלה הזו לא מעט...
נושא: התלבטתי בשאלה הזו לא מעט... תאריך: 10/10/2007 8:38:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

קודם כל באופן כללי - אני לא מסתיר את דעתי הנחרצת שמערכת 8 הילוכים מספיקה לחלוטין - וזולה משמעותית ממערכת 9 הילוכים. כנ"ל לגבי מעצורים - בלמי חישוק טובים יהיו לא פחות טובים ברוב המצבים. בולמים עושים את ההבדל - ובעיקר הקדמי.

שמעתי רבות וטובות על מונגוס טאוקאלי. עמידות מרשימה, גיאומטריה נוחה ומתלה SP עם קראנק צף - פטנט מוכח שניסיתי לאורך כמה חודשים (עם בולם בסיסי לגמרי), ויש לי רק טובות לומר עליו - במיוחד בתחום הדיווש. לעומת זאת, בתחום המחיר שהגדרת מגיעה גרסא באבזור נמוך יחסית.

עוד אופניים שאני נוהג להמליץ לחברים הם מהסדרות של הארו: שיפט ואקסטרים. הנתונים דומים מאוד, וההבדל הוא שהX מיועדים לFR - כלומר כבדים מעט יותר, ומהלכי מתלים ארוכים יותר - אבל הרבה יותר עמידים בהשתוללות. השיפט גם הם בנויים בצורה די מאסיבית, ואם אתה נעצר במטר, ולא קופץ כל היום - אולי הם עדיפים. אלה גם אופניים שאפשר למצוא לא מעט במשומשים, כולל ישנים מאוד - מה שאולי מרמז על עמידותם. היתרון הוא שהתמורה למחיר מצוינת, מה שמאפשר לקחת דגם נמוך ולשדרג בולמים - ולקבל אחלה חבילה במחיר סביר.
הסתכלתי קצת באתר של מצמן - השיפט R3 מאובזרים לא מאוזן, לטעמי, ולא מצדיקים את ההפרש מהR1. או לקחת את R1 ולשדרג בולמים ובלמים, או ללכת על R5 כחבילה - ועם טורה מהלך משתנה ובלמי ג´וסי זה כבר חבילה ורסטילית ונחמדה מאוד. ואם כבר לשדרג בולמים - לדעתי מתלה השיפט (בניגוד למתלה ה-X) יתנהג טוב יותר עם בולם אויר פרוגרסיבי מאשר עם בולם ליניארי.

עוד אפשרות ששקלתי לפני הרכישה הקודמת שלי, וההתרשמות היתה טובה מאוד מרכיבה קצרה בחניון - איירון הורס ווריור, שדיי מקבילים לשיפט.

וכרגיל, הכי חשוב לתת לתחת להביע את דעתו, ולמצוא חנות אמינה וטובה.

בהצלחה

חזרה לפורום