נושא: בעיה ידועה (לי....) תאריך: 11/20/2007 9:23:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
אכן, אחת הבעיות של רכיבה טכנית עם אופני ש"מ. הש"מ הראשונים שלי היו מצוינים (יחסית למחירת), אבל נפטרתי מהם תוך כמה חודשים אך ורק בגלל גובה הBB. עם האופניים הבאים שלי כבר הקפדתי על העניין.
אבל הטאוקאלי, למיטב ידיעתי, אינם נמוכים במיוחד. בדוק את כיול הבולם האחורי - יתכן שתעדיף אותו יותר קשיח. גם כיוון סאג של 15% ואפילו 10% יתן לך שיפור מורגש באחיזה, אבל ישמור עליך מעט גבוה יותר. סגירת קומפרשן תשיג גם היא תוצאה דומה, כמו גם הקשחת הבולם הקדמי (פחות מומלץ מבחינתי).
מבחינת טכניקת רכיבה, תוכל להקצין ולהקדים את העברת המשקל קדימה בעלית מדרגה. בירידה אפשר גם - אבל לא הייתי ממליץ....... לגבי פגיעה עם הפדלים - זה קצת מציק, אבל צריך ללמוד לעבוד נכון עם הפדלים - להחזיר טיפה לאחור ממש לפני המעבר מעל המכשול, כדי שזרועות הקראנק תהיינה פחות או יותר מאוזנות בזמן המעבר. במכשולים מסויימים זה נכון גם לאופני ז"ק גבוהים.
אם לאחר כל אלה אתה עדיין מרגיש במגבלה הייתי שוקל ברצינות החלפת האופניים - למרות שהביקורות עליהם מצויינות, ובמיוחד כאופני AM. לי לקח חודשים רבים של רכיבה לשחזר את הבטחון העצמי שנפגע בכמה חודשי רכיבה עם האופניים הנמוכים.
בהצלחה
|