נושא: לא הגדרת סגנון - אבל אני מניח שרגוע תאריך: 11/29/2007 10:11:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
מעצם העובדה שלא ציינת.... גם לא הגדרת תקציב - והטוח יכול להיות גדול מאוד.
מבחינת הגובה אתה צריך מידה L במרבית הדגמים של מרבית היצרנים. זה כלל אצבע, וממש לא כדאי לקנות בלי "למדוד", כלומר לקחת סיבוב ולהרגיש.
עניין המשקל שלך משמעותי. אופני XC רגילים עלולים לא לעמוד בעומס. שים לב באופן מיוחד לגלגלים. הייתי ממליץ לקנות גלגלים בדרגת עמידות אחת מעל מה שאתה עושה - כלומר גלגלי AM לרכיבות רגועות, לא פחות מגלגלי FR יעודיים לרכיבות AM. הגלגלים עומדים בעומסים שקשה לדמיין, ופעמים רבות הם האביזר הראשון שיקרוס תחת עומס.
גם השלדה משמעותית (אם כי לא במקרה הכנסתי אותה במקום השני, אחרי הגלגלים). שוב - לרכיבות XC רגועות העדף אופני AM, לרכיבת AM העדף אופני FR/DH. מילה בקשר לזה - אופני DH יעודיים מגיעים עם מהלכים ארוכים מדי ומבנה לא נוח לרכיבת XC. אופני FR יעודיים יהיו פעמים רבות קצרים מדי לרכיבת XC. יש דגמים שיתאימו מאוד (אני עושה AM עם אופני FR), אבל כדאי לבדוק.
בולמי זעזועים של רוב החברות יוכלו לתפקד, כולל בולמי אויר - ושוב, תצטרך לעלות דרגה אחת כלפי מעלה בעמידות, וסביר להניח שתצטרך לחץ אויר גבוה או קפיץ קשה יותר - מה שאפשרי אצל רוב היצרנים, ברוב הדגמים. הערה - לא כל היבואנים מספקים את כל מגון הקפיצים האפשריים, ובעיקר הקשים שבהם. זו נקודה שהייתי מודא עם יבואני הבולמים לפני קניית האופניים.
האוכף עלול גם הוא להיות בעייתי - אני במשקל קצת פחות מ-90ק"ג עיקמתי כמה אוכפים עד שהגעתי לנוכחי, שבינתיים מחזיק מעמד יפה מאוד כבר מעל שנה (WTB POWER-V), אבל זה שדרוג של מאות שקלים בודדות לכל היותר, שלא כמו שלדה וגלגלים.
מילה לגבי בלמים - אני חסיד גדול של בלמי חישוק, אבל בהיותך שוקל כפול מרוכב ממוצע, כדאי מאוד לחשוב ברצינות על בלמי דיסק הידראוליים. למעט רכיבות פארק רגועות, הבלמים שלך יעבדו קשה מאוד, וזה בדיוק לא המקום לחסוך.
אם תקציב הוא שיקול, אל תמהר לדרוש 27 הילוכים. ההבדל בביצועים איננו משמעותי, וההבדל במחיר דוקא כן. אני לא נגד, אבל אם יש תקציב מוגבל אעדיף להשקיע את ההפרש בבולמים משובחים או בלמים בהתאם, ו"להסתפק" ב-24 הילוכים (אני היום עם 16 הילוכים).
עם שאר הרכיבים אני לא רואה בעיה מיידית, ותוכל להחליף במשהו עמיד יותר אם ישבר מהר מדי.
ושורה תחתונה (בינתיים) - הגדר סגנון, חשוב יותר - הגדר תקציב, בקר במספר חנויות והגדר את צרכיך. עקב משקלך כדאי לקחת מפרט טכני (בדגש על הרכיבים שהזכרתי) ולעבור עליו מול יצרני הרכיבים (ואולי בעזרת באי הפורום), ולודא התאמת הרכיבים.
בהצלחה
|