הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

12/16/2007 7:48:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אבישי P עם תוכן  בוקר טוב!
נושא: בוקר טוב! תאריך: 12/16/2007 7:48:00 AM
מחבר/ת: אבישי P

שאלת המשקל ברמות המחיר הללו היא די זניחה, למיטב ידיעתי. יכולים להיות הבדלים של כמה מאות גרמים - אבל לרוכב מתחיל או לרוכב שאינו תחרותי הם אינם מהותיים. בכל מקרה, ברמות המחירים אליהן את מכוונת, גם במשומשים אני לא מאמין שתמצאי אופניים שיהיו קלים באופן דרמטי מהדגמים שהוצעו לך, ולכן שווה לקנות דגם חדש, עם האחריות, הטיפולים הנילווים ועוד, ולא ללכת על משומש.
מה גם שברוב המכריע של המקרים, בצד משקל האופנים, ומשקלו של הרוכב יש משקלי לוואי נוספים (אני, למשל, רוכב עם תרמיל גב ובו שתי שקיות מיום (כ- 6 ק"ג), פק"ל הפתעות (עם פנימיות להחלפה, כלי עבודה, עזרה ראשונה בסיסית (כ- 3 ק"ג) ועוד כל מני תוספות (ארנק, מצלמה, פלאפון, סוללות - כ- 2 ק"ג) - וזה ביום טוב וחסכוני שלי). כך שלא הייתי מביא בחשבון את שאלת המשקל כשיקול עיקרי בהחלטה איזה זוג אופניים לרכוש [כל עוד לא מדובר בזוג ששוקל כמו נגמ"ש ממוצע].
מה שאת צריכה לבדוק, בלי קשר, הוא האם המשקל של הזוגות הללו בכלל מתאים לך (כאמור קילו או שניים למטה ולמעלה לא יעלה או יוריד). יש לי ידידה חיננית, שברירית למדי, שירדה מנושא האופניים רק משום שהיא צריכה להעלות אותם שלוש קומות כל פעם, והיא לא מסוגלת פיזית לעשות את זה (בין שהאופניים שוקלים 13 ק"ג ובין שהם שוקלים 11 ק"ג). אם אינך כזו, אזי אני חושב שקילו או שניים יותר לא ישנו מהותית (הכי הרבה מזיעים מעט יותר - וזה מסייע לכושר).
לעניין חנויות: לצערי [?! :eek:] אני תושב ירושלים ולכן מכיר רק את החנויות באיזור הזה, ולא יכול להמליץ לך על חנויות באיזור המרכז... אולי חברותיי וחבריי הטובים לפורום ישכילו ממני לעשות כן.
שני הדגמים שהציעו לך הם טובים למחירם (אני לא קניתי את הטרק כי המוכרים בחנות פשוט לא היו נעימים, אולם זה זוג מצוין, כמו המארין), ואם החנות נעימה ויפה בעינייך (כדאי לנסות לקבל רשמים גם מאחרים שכבר קנו בה - כי אנו יודעים שלפני המכירה יש לפעמים למוכרים שיקולים שונים מאלה שיש להם אחרי המכירה :(( ) זו בהחלט יכולה להיות אפשרות מעשית. נסי את שני הזוגות ותראי מי מהם הכי "הכי" בשבילך.
עוד אפשרות היא לקפוץ לתל-אביב, לרח´ החשמונים, יש שם כמה חנויות אופניים (יש באתר קישורים לאתרי החנויות הללו) - ולו על מנת להתנסות עם עוד שילדות ועוד מותגים.
כמו בהקשרים אחרים בחיים - ויש לי בראש לפחות הקשר אחד [גוועאלד! מה יהיה על הבוקר... ;)] - לחוויה הראשונית יש השפעה רבה על ההתייחסות לנושא בהמשך. לכן נסי כמה זוגות, בדקי כמה חנויות, ומצאי את הזוג שהכי עושה לך את זה בחנות שהכי נחמד לחזור אליה - כדי ששאר הדרך תומתק (אני כמעט זנחתי את התחום בגלל זוג ראשון שממש-ממש לא התאים לי (גודל, מכלולים); תודה לאל חוויתי חוויה מתקנת, ומאז האהבה פורחת).
וחשוב מכל: אחרי שאת קונה, פשוט תשלימי עם הקנייה ותהני ממנה - שכן תמיד יום למחרת את רואה מבצע יותר טוב, פוגשת זוג יותר מגניב, שומעת ממישהו שקנית חר% של אופניים ועוד. תני לכל זה לחלוף, ופשוט מצי את החוויה - עד השידרוג הבא...
שבוע טוב ובשורות טובות!

חזרה לפורום