נושא: כשאני החלטתי לעבור לקסדת FF תאריך: 12/19/2007 8:57:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
ידעתי שאני רוצה קסדה כמה שיותר קלה ומאווררת, כי נראה לי לא נכון להוריד קסדה בעליות. ישנה קסדה של MET בשם PARACHUTE, שהיא בעצם קסדת חצי עם מיגון נוסף לסנטר. בדקתי ופסלתי אותה - למרות שבפירוש מדובר בקסדה עם הגנה נוספת, היא לגמרי לא קסדה מלאה, ובודאי לא לפרירייד או דאונהיל.
אחרי חיפושים ארוכים (לקח לי בסביבות 3 חודשים!), שבהם מדדתי עשרות קסדות (לא תאמין כמה חברות יש בשוק), קניתי קסדה מלאה של חברת רודי פרוג´קט (בשם KORASSA), שהיתה לי נוחה מאוד (אוזניים גדולות...) מאווררת במידה סבירה ומשקל סביר לקסדה מלאה. אני רוכב איתה כבר שנתיים בכל מסלול - בעליה ובירידה, בקיץ ובחורף - ולא מתכון להחליף.
טיפים: * חורי איורור לראש זה חשוב, אבל כדאי מאוד לשים לב למרחב שיש מול הפה, כך שכשמתנשפים לא מרגישים את האויר החם חוזר על הפנים. * למשקל מתרגלים, אבל אם משהו לוחץ בצורה לא נכונה - זה רק נהיה גרוע יותר עם הזמן. * צריך להיות מעט לחץ על הלחיים - לנסות ממש ללחוץ את מגן הסנטר לכיוון הפרצוף. זה לא אמור להגיע.... * הרצועה צריכה להיות נוחה לסגירה ופתיחה. * חלקים פנימיים מתפרקים לכביסה - חשוב מאוד, בעיקר אם אתה מתכון לדווש איתה.
בהצלחה
|