נושא: אין הרבה מדי מה לעשות... תאריך: 1/4/2008 8:28:00 PM
מחבר/ת: אבישי P
צריך לנסות לייבש את השקית ואת יתר החלקים עד כמה שניתן. כמו-כן, יש כל מני ערכות ניקוי שנמכרות עם כל מני אביזרים לניקוי השקית והצינור. לא נראה לי שזה יכול להזיק (לפחות לא למי שמוכר את זה). בנוסף, כדאי פעם בתקופה לפרק את הפיה (שים לב שלא מתפתחות שם אצות - אני הזדעזעתי לראות שם שבוע שעבר מספיק אצות לכלכל סושייה ממוצעת במשך שבוע מוצלח במיוחד, ואני מנסה לייבש ונקות כל פעם) לנקות אותה ולהעביר דרכה מברשת שיניים לניקוי. לגבי משחת שיניים/מי-פה: שוחחתי על כך עם אחי הגדול (מיקרוביולוג עם התמחות בטיהור מים וכו´) והוא אמר שזה רעיון מצוין, אם אני רוצה שלחיידקים ולאצות לא תהיה עששת... :(( הוא המליץ על שטיפה תקופתי (מדי שבועיים שלושה) עם... אקנומיקה! לדבריו זה המחטא הכי יעיל, ואם שוטפים היטב אחרי זה אין שום סכנה, ואת הטעם אפשר להפיג באמצעות מי שטיפת הפה של מקודם. אני די הזדעזעתי, אז הוא אמר שעוד חלופה אפשרית היא שימוש במי חמצן - שנעדרים את טעם הלוואי ומתפרקים בצורה לא מזיקה. אומנם פחות יעיל, אבל לפחות פסיכולוגית אני מרגיש עם זה יותר טוב. ובכל מקרה, להשלים עם העובדה שבמקרה הכי גרוע, מדי חצי-שנה-שנה יהיה צורך בהחלפת השקית. רכיבות טובות ושבת שלום!
|