נושא: אלעד תאריך: 10/28/2002 7:36:00 AM
מחבר/ת: ציוד עזרה ראשונה
ניר שלום יש לי השגות רבות אודות מה שכתבת... אבל אלה מסתכמות נראה לי ב : "גישה אחרת" לציוד עזרה ראשונה לטיול לדאבוני (והסיבות לא ינומקו כאן), הפרטנר שלי לרכיבה הוא פרמדיק במד"א ועבדך חובש במד"א. מדבריך נשמע שהינך גם חובש (שקיות עירוי וכו´)... ובקיצור... לאימונים - אינני לוקח כלום, לטיולים, אני טורח להכניס תחבושת אישית וכדורי אספירין/אדוויל (לדעתי טובים יותר מאקומול במקרי התייבשות וכאבי ראש) כאשר אני צופה שיהיו טמבלים בטיול שיתייבשו (100%) אני לוקח עירוי. מנתב אוויר (אר-ווי) - בסדר. מה עם מסיכת כיס ? (אתה רוצה להנשים חולה שחפת, או סתם חולה שפעת ?) במקום כל התחבושות, נראה שעדיף סליל אחד של תחבושת + תחבושת אישית. כל העיניין של החיטוי בשטח הוא כמעט בלתי אפשרי. (אפשר להשתמש במים...לא איזוטונים). לגבי הקיבועים - חולצה תעשה את העבודה יופי (שבר אחד במרפק + אחר בפרק הזרוע - הסתדרתי יופי גם בלי משולשים, ואני לא בדיוק נראה כמו רמבו) אבל שוב - זה עיניין של גישה אחרת, אולי במקום כל הציוד, אפשר לשים מגנים (אני לא משתמש) או פשוט לרכב בזהירות ? חשוב שציינת לגבי הקורס עזרה ראשונה חשוב מכך - מקרה רע שקורה - לצלצל 101, לדווח מיקום מדוייק + תיאור מדוייק של מצב הפציעה. רכיבה זהירה. (ולא לרכב בשטח לבד... כמה שאפשר).
|