הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

1/20/2008 7:37:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  זה עניין אישי מאוד
נושא: זה עניין אישי מאוד תאריך: 1/20/2008 7:37:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

מבחינתי יש הבדל גדול בכיול בולמים בין שני סגנונות עיקריים:
DH - נסיעה מהירה עם מינימום דרופים. מה שהכי חשוב זה אחיזה, ושהבולמים "יבלעו" את המהמורות והמדרגות. ברכיבה כזאת גם כשיש דרופים אני לוקח אותם נמוך ככל האפשר כדי להיות כמה שפחות באויר. במצב כזה אני מעדיף בולמים רכים (וגם לחץ אויר נמוך בצמיגים) כדי שיעקבו אחרי הקרקע ככל האפשר, ואני לא סומך עליהם שיחזיקו אותי, אלא עובד חזק מאוד עם הגוף.
במצב הזה אני עם סאג גבוה מהמומלץ (30%), בדרך כלל, ובמידת האפשר, בולם ליניארי. לרכיבות כאלה אני גם מרכיב את הבולם האחורי על המצב היותר ארוך.

FR/AM - קפיצות גבוהות מצד אחד, דיווש מצד שני. בולמים קשיחים יותר ופרוגרסיביים ככל האפשר. גם לחץ האויר בצמיגים גבוה (יחסית). כך אני מקבל פחות פינוק, אבל אין סגירת מהלך ברוב הדרופים שאני עושה. מכיון שלא מדובר בפינוק אלא בעקיבת קרקע בלבד, ובלימת נחיתות, אני "מסתפק" במהלך היותר קצר ("6), ומכוון סאג על בערך מה שמומלץ על ידי היצרן (20%-25%)

אני עדיין לא סגור סופית על הכיולים האלה, כי האופניים נמצאים אצלי מספר חודשים בלבד, אבל לאחר כמה נסיונות זה המצב היותר נוח לי.

דרך אגב, למרבית הבולמים יש הקשחה משמעותית לקראת סוף המהלך, מה שקוראים "Bottom Out". זה מונע נזקים לבולם במקרה של סגירת מהלך. הבעיה העיקרית היא שבסגירת מהלך אתה עלול לאבד אחיזה, ובמצבים מסוימים אפילו לאבד שליטה על האופניים.

בכל מקרה, הלחץ המומלץ הוא בסך הכל המלצה.מה שקובע זה מידת השקיעה של הבולם.
לאחר כיוון ראשוני, צא לרכיבה. מומלץ לקחת מסלול מוכר, שיש בו אלמנטים שאתה מרבה לבצע. שים סימון כלשהו על אחת הרגליים (נניח, אזיקון - אבל לא מהודק) במקום הנמוך ביותר, וצא לרכיבה. לאחר שעשית את היומית שלך, בדוק את מיקומו של הסימון. אם ניצלת סביב 90% מהמהלך, זה מצוין. אם סגרת מהלך כמה פעמים, ולא רק בקפיצות הכי גבוהות שלך, כדאי להקשיח. אם אתה מנצל, נניח, רק חצי מהמהלך גם ברכיבה אגרסיבית וקפיצות, זה אומר שאתה לא מנצל את מה שהבולם יכול לתת לך.
נסה לשנות את לחץ האויר במנות קטנות בכל פעם. ולנסות. עם כל הכבוד לטבלאות, כדאי מאוד לנסות ולמצוא את הכיונון המיטבי לאופניים, למשקל שלך ולסגנון שלך.

בהצלחה

חזרה לפורום