הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

2/5/2008 10:59:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  עניין מאוד אישי - כדאי לערוך נסיונות
נושא: עניין מאוד אישי - כדאי לערוך נסיונות תאריך: 2/5/2008 10:59:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

ברוב הכידונים ניתן לשנות את מיקום הידיות והגריפים לאורך הכידון. לפני שאתה מנסר נסה מיקומים שונים, ובסגנונות שונים. כדאי גם להקצין ולו רק כדי להבין את נקודות אי הנוחות השונות. אני מאמין שאם מתקם את ידיך (וידיותיך...) במיקום הצר ביותר (קרוב ביותר לגזע הכידון) ותרכב כך ולו רק כמה דקות, יהיה לך ברור מה מפריע לך בכידון צר מדי. באותו עקרון נסה להשתמש ברוחבו המלא של הכידון, ולו רק כדי להבין את חוסר הנוחות הנובע מכך.

שאלת לגבי סגנונות -
ככלל, ככל שהכידון רחב יותר הוא מאפשר הפעלת כוח רב יותר בהיגוי בפחות מאמץ. חביב על מי שמרבה לחצות גינות סלעים בירידה...
ככל שהכידון צר יותר - כך קל יותר לבצע תימרונים צפופים ומהירים. נוח בעליות, גם טכניות.
באופני כביש אין צורך בהפעלת כוח רב בהיגוי, והכידון צר במידה משמעותית מכל מה שאפשר למצוא בשטח.

אישית - אני לא אוהב כידון רחב מדי. הנוכחי שלי ברוחב 610, ובד"כ אני מניח את הידיים בחלק הפנימי יותר של הגריפים. אני מהסס לנסר כי מדובר בכידון OS, שמגביל אותי מבחינת מיקום הידיות לכיוון מרכז הכידון. קרוב לודאי שאקצר אותו בכעשרה מ"מ מכל צד בקרוב.

חזרה לפורום